Det händer och jag tycker...

18. okt, 2018

Den skall vara förlåtande och den skall kunna ridas och hanteras av barn! Ponnyn skall vara framåt och arbetsvillig - och inte lat och bekväm som många verkar tro. Det viktigaste är att det finns en "på-" och en "avknapp".

18. okt, 2018

Om man som jag är mycket intresserad av svensk landbruksnäring och - produktion så ser jag det som en självklarhet att vi även skall föda upp de sportponnyer som marknaden vill ha. De är närprodicerade, spårbara och sunt uppfödda då vi har en stark djurskyddslag - för att tala samma språk som vi gör inom övriga djur som föds upp inom lantbruksnäringen. 

Vi behöver ta vara på det avelsmaterial som "fungerar" (se tidigare inlägg) och inte tro att gräset är grönare på andra sidan. Flera svenskfödda tävlingsponnyer har under årens lopp exporterats till Tyskland, Irland, Norge och de senaste åren har det funnits svenskfödda ponnyer som representerat Tyskland, Danmark, Norge, Italien vid ponny-EM.  

17. okt, 2018

- det gör väl alla? Eller?

17. okt, 2018

Man kan inte uppfostra människor - men man kan försöka leda in dem på andra tankegångar, för hästavelsn skull.

17. okt, 2018

När man skall baka en sockerkaka behöver man ha tillgång till bra ingridienser, och ibland får man modifiera receptet efter eget tycke ock smak för att få fram det man vill ha. Vad har dfet för likheter med sportponnyavel?