Några favoriter

Antal portioner en plåt.

Det behöver du
Recept för en plåt:

½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
1/4 dl pumpakärnor
3/4 dl solroskärnor
2 dl majsmjöl
1 krm salt
½ dl olivolja
2½ dl vatten
Flingsalt

Recept för fyra-fem plåtar:

2 dl linfrön 
2 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
2,5 dl solroskärnor 
6 dl majsmjöl 
4 krm salt 
2 dl olivolja 
1 l kokhett vatten 
Flingsalt

Fröknäcke

Hur man
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt, ca 30x40 cm.
2. Blanda alla frön och kärnor tillsammans med majsmjöl och salt i en bunke.
3. Tillsätt oljan och rör om. Koka upp vattnet och tillsätt ca 8 dl, späd med resten av vattnet efter behov. Rör allt till en jämn gröt. Skulle smeten bli för hård, tillsätt mer kokhett vatten.
4. Vänd ut smeten på bakplåtspappret. Bred ut den jämnt över hela pappret, ända ut i kanterna.
5. Strö lite flingsalt över hela smeten.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 70 minuter.
7. Låt kallna helt.

Bryt i bitar, ät som knäckebröd med pålägg eller som snacks.