Det händer här...

20. jan, 2019

Idag har vi fått ta avsked av vår kära gamla Peggy, Priory Miss Ellie RNF 1734. Jag köpte henne i samband med att jag slutade på Alnarp 2001, och idag avslutades hennes liv, 31 år gammal. Hon har varit till så stor glädje för så många under årens lopp, alltid lite förvirrad, men enormt godhjärtad, snäll och vänlig. Det kommer att bli mycket tomt efter henne.

29. sep, 2018

Efter en tuff säsong så har vi nu tre - kanske fyra - ston dräktiga:

  • e.Dimmans Emir u.Lady Jane ue.Kantjes Ronaldo - Carlo
  • e.Dimmans Emir u.Miclas Agatha Christie ue.Miclas Activ - Silverlea Flash Harry 
  • e.Dimmans Emir u.Hembys Lotus ue.Miclas Activ - Moon Star
  • e.Dimmans Emir u.Miclas Courtney Love ue.Lipton (SWB) - Silverlea Flash Harry 

Samtliga ston är konstaterat dräktiga med ultraljud, men Courtneys fosterblåsa ser "tom" ut - vi får väl se om det blir något föl nästa år.

Flera föl kommer att vara till salu - de kan tingas redan nu.

 

29. sep, 2018

Treåriga Dimmans Little Queenie f.2015 e.Dimmans Eros u.Lady Jane ue.Kantjes Ronaldo har haft flera fina framgångar under sensommaren. Hon belönades med avelsdiplom 89888=41p vid sommarpremieringingen på Bollerup den 18 augusti, där utsågs hon även till reserv Best in Show bland de hästar som visades under dagen.

Den 1 september var det både treårstest och utställning på Bollerup och Queenie tilldelades hopputmärkelse och gångartsutmärkelse med 40p exteriört, 978 på gångarterna och 8-8 på löshoppningen. Vid utställningen samma dag guldbelönades hon ytterligare en gång och utsågs till Bäst i rasen bland ca femton NF-ponnyer - hon slog bland annat Emir och flera andra ponnyer som tidigare blivit högt belönade i utställningsringen.

Vid ungponnychampionatsfinalen för treåringar som avgjordes i Vetlanda den 22 - 23 september deltog Queenie både i hopp- och gångartsfinalen. Tyvärr var startfältet inte så stort, i hoppningen var det bara tre deltagande ponnyer i kat D. Queenie tilldelades poängen 8,5 - 9 - 8,5 = 8,67 (galopp - teknik och förmåga - temperament) vilket blev en andraplats efter segrande ridponnyhingsten Ängvaktarns Precious som belönades med 9 - 9 - 9. På söndagen vad det dags för gångartsfinalen och även om Queenie hade lite väl bråttom i samtliga moment hon genomförde, så belönades hon med poängen 8,5 - 8 - 8,5 (skritt - trav - galopp). Totalpoängen 8,33 delade hon med ytterligare ett par ponnyer och då poängraden var identisk med New Foresthingsten Torpalyckans Checkpoint så blev det domaren som fick avgöra vilken ponny han ville se som tredjeplats. Valet föll på Checkpoint, och Queenie slutade på en fjärde plats (med exakt samma poäng som trean) av nio ponnyer.

Nu vilar Queenie och sen väntar inridning. Vi söker därefter en ryttare för samarbete under många år, så att Queenie kan få möjlighet att komma ut på tävlingsbanorna med de högsta klasserna som mål - det är där hon hör hemma.

Den fina bilden på Queenie från ungponnyfinalen har Pernilla Hägg tagit.

18. aug, 2018

Idag har det varit traditionell sommarpremiering på Bollerup. Dimmans Little Queenie visades och belönades med 89888=41p och avelsdiplom. Hon gick även vidare till Best in Show-ringen där hon utsågs till reserv Best in Show. Queenie deltog även i en uppvisningsklass tillsammans med 14-åriga Yasmine som visade henne mycket väl. Yasmine fick mycket fina omdömen och lovord, hon tilldelades 33 av 35p och hon har nu gått vidare till semifinal bland Young Handlers.

6. aug, 2018

Nu börjar äntligen dräktighetetna droppa in, idag har vi kollat Christie och Courtney. Courtney var tyvärr tom, men Christie är dräktig med Emir. Vi kollade även Lady Jane i fredags och klämningen av den ena äggblåsan har lyckats - nu är hon dräktig med ett foster, det är så roligt! Extra roligt är det förresten att både Christie och Lady Jane är beräknade till samma dag, 2 juni 2019.