Det händer här...

15. dec, 2019

Visst händer det saker här även om jag inte är så flitig med att uppdatera sidan... Under hösten har jag sålt 2-åriga Elsa till Ulrika Harsem i Grythyttan, där hon nu är stallkamrat med bl a Lady Janes dotterdotter Miclas Marie Claire (f.2009 e.Kantjes Umberto u.Miclas Camelia ue.Meonbury Peter Rabbit). Ulrika är mycket nöjd med Elsa, det är så roligt att få små meddelanden och uppdateringar hur det går! Även 4-åriga Queenie har "flyttat hemifrån", hon bor nu i Göteborg och är utlånad till min kusin Babbs och hon rida av Babbs dotter Maya. Förhoppningsvis får vi se dem på tävlingsbanorna framöver,  planerna är långsiktiga.

På tävlingsbanorna har det blivit ett mellanår, åtminstone då det gäller mina egna hästar. Decideria drabbades av en griffelbensfraktur i våras och det blev en långvarig vila. Emir har inte heller kommit ut så mycket på banorna under 2019 som det var planerat, där har det mest handlat om smittor i stallet, anläggningen där han står uppställd drabbades tyvärr av kvarka i somras, och Emir själv drabbades i våras av luftvägsproblem orsakat av Strept.zooepidemicus. Vi hoppas på ett friskt och skadefritt år 2020! De ser båda mycket fina ut på träning och de få starter de gjort under senhösten.

Tyvärr har jag inte hittat  någon ryttare till Eros, och eftersom han inte alls var tillfreds med en pensionärstillvaro som enbart bestod i att gå i hagen och drälla, så har jag bitit ihop och börjat rida honom själv. I skrivande stund har jag bara ridit honom tre gånger, det är läskigt och kul på samma gång Jag hoppas att vi kommer igång "på riktigt", vi får väl se - jag är väldigt ringrostig, jag slutade i princip att rida helt för mer än 25 år sedan...

 

3. aug, 2019

Betäckningssäsongen börjar gå mot sitt slut, och hittills har vi bara fått två ston dräktiga. Både Courtney och Christie är dräktiga med Emir.

14. jun, 2019

I morse fick vå årets andra och sista föl, då fölade Lotus. Det blev ett brunt stoföl och nu återstår namnfrågan - skall hon få heta Heidi eller Hafina? Far till fölungen är Emir.

6. jun, 2019

Det märks att jag inte uppdaterar hemsidan med nyheter, det är mer än två månader sedan Miclas Claudia Schiffer - helsyster med Miclas Agatha Christie (e.Miclas Activ u.Silverlea Busy Lizzie ue.Silverlea Flash Harry) flyttade hit. Ett jättetrevligt och välmeriterat sto som det skall bli jätteroligt att ha i avel. I år betäcker vi fem ston, alla med Emir: Hembys Lotus, Lady Jane, Miclas Courtney Love, Miclas Agatha Christie och Miclas Claudia Schiffer. 

Den 3 juni föddes årets första föl, ett stoföl e.Dimmans Emir u.Miclas Agatha Christie. Döm om min förvåning när det visade sig att hon är rödskimmel, jag hade varken förväntat mig ett fuxanlag eller ett konstantskimmelanlag hos Christie. Christie har tydligen konstantskimmel som grundfärg, men det har inte varit synligt då hon även är avblekbar skimmel. Sen tidigare har jag anat att Claudia är född konstantskimmel utifrån hur jag minns henne som föl och unghäst, se bilden till vänster där det är Claudia närmast kameran. De två andra stona som också bär på båda skimmelanlagen är Nirwana och Peggys dotter Dimmans Priscilla, båda efter Miclas Curt Cobain. Claudia och Christie är helsystrar med Miclas Curt Cobain RNF 154 som också bar på båda skimmelanlagen, han var skimmel född mörkbrunskimmel. 

Jag tror att även Christies föl bär på båda skimmelanlagen och kommer att bleka av och bli vit som sin mor. Eftersom jag är så nyfiken har jag inte ro att vänta och se, utan jag har skickat in tagel för DNA-analys för att undersöka om hon även bär på anlaget för avblekbar skimmel.

20. jan, 2019

Idag har vi fått ta avsked av vår kära gamla Peggy, Priory Miss Ellie RNF 1734. Jag köpte henne i samband med att jag slutade på Alnarp 2001, och idag avslutades hennes liv, 31 år gammal. Hon har varit till så stor glädje för så många under årens lopp, alltid lite förvirrad, men enormt godhjärtad, snäll och vänlig. Det kommer att bli mycket tomt efter henne.