Det händer här...

13. jun, 2018

Dimmans Eros RNF 182 hälsar på sin son Dimmans Helios f.20/4 2018 u.Hembys Lotus RNF 2410 ue.Miclas Activ RNF 100. Helios är TILL SALU.

13. jun, 2018

Igår nedkom 24-åriga Elmia med sitt tolfte föl, ett stoföl e.Pedro NFHE 104 (DK). Den lilla skall troligtvis heta DIMMANS EBONY då hon är lika mörk som sin mor, utan ett enda tecken. Hon är riktigt fin, kanske en "keeper" hon också? Det känns som jag har en riktigt bra grupp med inga ston inför för framtida avel: Dimmans Little Queenie f.15 e.Dimmans Eros u.Lady Jane ue.Kantjes Ronaldo; Dimmans Lady Madonna f.17 - helsyster till Queenie och Dimmans Elsa f.17 e.Dimmans Emir u.Dimmans Echo ue.Miclas Activ. Jag har även några unga ston som är eller är på väg ut på tävlingsbanorna för att meritera sig innan de sätts i avel: Dimmans Echo f.2011 e.Miclas Activ u.Dimmans Electra u.Fredriksbergs Dizney, Dimmans Estancia f.2012 e.Miclas Activ u.Dimmans Elmia ue.Silverlea Buckskin och Dimmans Decideria f.2012 e.Dimmans Eros u.Dimmans Denitha ue.Dennie. Återväxten känns säkrad och det roliga är att Elmia återkommer i härstamningen på allihop och därmed gör även mitt första New Foreststo Miss Ellie RNF 1560 ((mor till Elmia) det. Hemmagjort och närproducerat är bäst, ingen kan säga att jag inte lever som jag lärCool  

6. jun, 2018

Emir har kommit hem för att vara tillgänglig för avel i år. Han söker även en ryttare både på kort och lång sikt, främst för tävling.

7. maj, 2018

Igår fick vi ytterligare ett nytillskott i hästflocken, dock inte ett föl denna gång utan ett 12-årigt New Foreststo. Hon heter Miclas Agatha Christie e.Miclas Activ RNF 100 u.Silverlea Busy Lizzie RNF 2032 ue.Silverlea Flash Harry NFS 5517. Hon har alltså samma mor som vårt ridponnysto Miclas Courtney Love.

Christie har tävlat hoppning med placeringar upp till nationell Lätt A. Hon kommer från en fantastiskt framgångsrik syskonskara och det är väldigt roligt att jag nu har både henne och hennes halvsyster Miclas Courtney Love. Jag har tidigare även haft en avkomma efter hennes helbror Miclas Curt Cobain RNF 154. Att jag är oerhört förtjust i avkommorna till Miclas Activ är knappast någon hemlighet, och nu har jag fyra fina döttrar till honom: Dimmans Echo, Dimmans Estancia, Miclas Agatha Christie och inlånade Hembys Lotus - som dock verkar bli kvar här för gott. Tidigare har jag även haft Activ-döttrarna Hembys Kalypso, Hembys Daphne, Hembys Fiona och Miclas Corona Magnifica. Activ är även far till Dimmans Easy Action, Dimmans Electron, Dimmans Electric Boy, Dimmans Lord Lancelot som alla är sålda, Electron är godkänd för avel i Holland och även Lord Lancelot är hingst fortfarande och skall förhoppningsvis visas för avelsvärdering i framtiden. Jag har även Activ som morfar till mina uppfödningar Delphi, Elsa och Helios, och han är mormorsfar till Aurum. Tror det var alla - och det lär bli fler Activ-ättlingar i framtiden!

Vi kommer att betäcka om Lotus med Eros i år, jag är mycket nöjd med årets fölunge Helios. Christie kommer också att betäckas i år, troligtvis med Eros, men jag är riktigt sugen på att lägga Emir på henne - vi får se! Övriga ston som kommer att betäckas är Miclas Courtney Love och Lady Jane, båda kommer att betäckas med Eros - ja Courtney är faktiskt redan betäckt med honom. Jag tror inte att vi kommer att betäcka om Elmia, men hon är pigg och fräsh, så vi får ta ställning till det efter hon har fölat. Hon är beräknad till 19 juni, alltså runt midsommar.

På bilden är det Christie och årets fölunge Helios som hälsar på varandra. 

22. apr, 2018

I fredags den 20 april föddes årets första föl, det blev en gulbrun hingst e.Dimmans Eros RNF 182 u.Hembys Lotus RNF 2410 ue.Miclas Activ RNF 100. Han har fått namnet Dimmans Helios efter solguden i den grekiska mytologin. Jag är mycket nöjd med honom, han har verkligen "det", precis som hans far Eros hade redan från början.

Nästa fölning är planerad till midsommar e.Pedro NFHE 104 u.Dimmans Elmia RNF 2092.