Det händer här...

7. maj, 2018

Igår fick vi ytterligare ett nytillskott i hästflocken, dock inte ett föl denna gång utan ett 12-årigt New Foreststo. Hon heter Miclas Agatha Christie e.Miclas Activ RNF 100 u.Silverlea Busy Lizzie RNF 2032 ue.Silverlea Flash Harry NFS 5517. Hon har alltså samma mor som vårt ridponnysto Miclas Courtney Love.

Christie har tävlat hoppning med placeringar upp till nationell Lätt A. Hon kommer från en fantastiskt framgångsrik syskonskara och det är väldigt roligt att jag nu har både henne och hennes halvsyster Miclas Courtney Love. Jag har tidigare även haft en avkomma efter hennes helbror Miclas Curt Cobain RNF 154. Att jag är oerhört förtjust i avkommorna till Miclas Activ är knappast någon hemlighet, och nu har jag fyra fina döttrar till honom: Dimmans Echo, Dimmans Estancia, Miclas Agatha Christie och inlånade Hembys Lotus - som dock verkar bli kvar här för gott. Tidigare har jag även haft Activ-döttrarna Hembys Kalypso, Hembys Daphne, Hembys Fiona och Miclas Corona Magnifica. Activ är även far till Dimmans Easy Action, Dimmans Electron, Dimmans Electric Boy, Dimmans Lord Lancelot som alla är sålda, Electron är gödkänd för avel i Holland och även Lord Lancelot är hingst fortfarande och skall förhoppningsvis visas för avelsvärdering i framtiden. Jag har även Activ som morfar till mina uppfödningar Delphi och Elsa, och han är mormorsfar till Aurum. Tror det var alla - och det lär bli fler Activ-ättlingar i framtiden!

Vi kommer att betäcka om Lotus med Eros i år, jag är mycket nöjd med årets fölunge Helios. Christie kommer också att betäckas i år, troligtvis med Eros, men jag är riktigt sugen på att lägga Emir på henne - vi får se! Övriga ston som kommer att betäckas är Miclas Courtney Love och Lady Jane, båda kommer att betäckas med Eros - ja Courtney är faktiskt redan betäckt med honom. Jag tror inte att vi kommer att betäcka om Elmia, men hon är pigg och fräsh, så vi får ta ställning till det efter hon har fölat. Hon är beräknad till 19 juni, alltså runt midsommar.

På bilden är det Christie och årets fölunge Helios som hälsar på varandra. 

22. apr, 2018

I fredags den 20 april föddes årets första föl, det blev en gulbrun hingst e.Dimmans Eros RNF 182 u.Hembys Lotus RNF 2410 ue.Miclas Activ RNF 100. Han har fått namnet Dimmans Helios efter solguden i den grekiska mytologin. Jag är mycket nöjd med honom, han har verkligen "det", precis som hans far Eros hade redan från början.

Nästa fölning är planerad till midsommar e.Pedro NFHE 104 u.Dimmans Elmia RNF 2092. 

27. feb, 2018

ELIT-premierade Dimmans Elmia f.1994, mor till 11 föl, varav fem godkända hingstar.

25. feb, 2018

Kära gamla Priroy Miss Ellie "Peggy" i vår stora ligghall. Peggy är född 1988 och hon fyller alltså 30 år i år. Still going strong!

25. feb, 2018

Jag skall försöka väcka liv i min hemsida och försöka skriva mer om vad som händer här på gården. Vi har idag femton egna hästar och ett inlånat sto. Åtta av hästarna går här hemma:

  • Priory Miss Ellie "Peggy" f.1988
  • Dimmans Denitha f.1993 
  • Dimmans Elmia  f.1994 - dräktig med Pedro NFHE 104
  • Hembys Lotus f.1995 - dräktig med Dimmans Eros RNF 182
  • Miclas Courtney Love f.1999
  • Dimmans Little Queenie f.2015
  • Dimmans Lady Madonna f.2017
  • Dimmans Elsa f.2017

I flocken här hemma går även inackorderade korsningsponnyn Creme on Top JR "Skrållan"  f.2017 som förlorade sin mor när hon  var sex veckor gammal. Hon fick en amma-mamma i det holländska ridponnystoet Naomi, och när Naomi åkte hem fick Skrållan bo kvar. Vi har även haft två Islandshästar inackorderade under 2017/2018, de åkte hem till sin ägare för någon vecka sen.

Våra hingstar Dimmans Eros RNF 182 f.1998 och Dimmans Emir RNF 208 f.2010 är båda utlånade till ponnyryttare, och det är även våra unga ston Dimmans Echo f.2011, Dimmans Estancia f.2012 och Dimmans Decideria f.2012 som skall få visa sig på tävlingsbanorna innan det är dags för avelsboxen. Vårt lilla russto Jojovisst är utlånad till Sibborps Stuteri i Östergötland, hon är dräktig med Sibborps Wiktor. För tillfället står även Lady Jane borta, i första hand tills betäckningssäsongen drar igång, och gamla Fredriksbergs Kamé f.1991 går hos Gunni Blixen på Näsbyholm.