Det händer här...

21. jun, 2020

Jag är verkligen dålig på att uppdatera den här hemsidan om vad som händer på gården. Jag är desto flitigare på Facebook där jag varje jag lägger ut både nya och gamla bilder, samt skriver en del  om både bilderna och annat.

Givetvis händer det saker hela tiden, och under våren/försommaren har det fötts fem föl på gården,  det är fyra egna och ett inackorderad sto som har fölat. Extra roligt och mycket oväntat har samtliga ston fått stoföl, så det blir en riktig tjej-liga här i sommar.

De föl som har fötts här i år är:

  • DIMMANS ATHINA f.2 juni e.Dimmans Emir u.Miclas Agatha Christie ue.Miclas Activ. New Forest, skimmel född rödskimmel (ja, hon bär på båda skimmelanlagen, precis som sin mor och som sin helsyster Anastasia som föddes förra året).
  • DIMMANS LILI MARLEEN f.3 juni e.Dimmans Emir u. Lady Jane  ue.Kantjes Ronaldo.  New Forest, brun.
  • DIMMANS HAFNIA f.3 juni e.Dimmans Emir u.Hembys Lotus ue.Miclas Activ. New Forest, brun.
  • DIMMANS CARLY SIMON f.9 juni e.Dimmans Emir u.Miclas Courtney Love ue.Lipton 779 (SWB). Svensk Ridponny, korsning SWB/NF, brun.
  • SOFISTIKATED BLUE LAGOON "LUNA" e.Monty u.Linsa Virgin Blue ue.Menai Christopher. Luna kan både registreras som Welsh Partbred och/eller Svensk Ridponny. Hon är gulbrun.

Nu väntar vi på att sista stoet för i år, MICLAS CLAUDIA SCHIFFER e.Miclas Activ u.Silverlea Busy Lizzie ue.Silverlea Flash Harry skall föla. Även hon är dräktig med Emir. Jag gissar på att det blir ett hingstföl.... 😉

 

 

 

15. dec, 2019

Visst händer det saker här även om jag inte är så flitig med att uppdatera sidan... Under hösten har jag sålt 2-åriga Elsa till Ulrika Harsem i Grythyttan, där hon nu är stallkamrat med bl a Lady Janes dotterdotter Miclas Marie Claire (f.2009 e.Kantjes Umberto u.Miclas Camelia ue.Meonbury Peter Rabbit). Ulrika är mycket nöjd med Elsa, det är så roligt att få små meddelanden och uppdateringar hur det går! Även 4-åriga Queenie har "flyttat hemifrån", hon bor nu i Göteborg och är utlånad till min kusin Babbs och hon rida av Babbs dotter Maya. Förhoppningsvis får vi se dem på tävlingsbanorna framöver,  planerna är långsiktiga.

På tävlingsbanorna har det blivit ett mellanår, åtminstone då det gäller mina egna hästar. Decideria drabbades av en griffelbensfraktur i våras och det blev en långvarig vila. Emir har inte heller kommit ut så mycket på banorna under 2019 som det var planerat, där har det mest handlat om smittor i stallet, anläggningen där han står uppställd drabbades tyvärr av kvarka i somras, och Emir själv drabbades i våras av luftvägsproblem orsakat av Strept.zooepidemicus. Vi hoppas på ett friskt och skadefritt år 2020! De ser båda mycket fina ut på träning och de få starter de gjort under senhösten.

Tyvärr har jag inte hittat  någon ryttare till Eros, och eftersom han inte alls var tillfreds med en pensionärstillvaro som enbart bestod i att gå i hagen och drälla, så har jag bitit ihop och börjat rida honom själv. I skrivande stund har jag bara ridit honom tre gånger, det är läskigt och kul på samma gång Jag hoppas att vi kommer igång "på riktigt", vi får väl se - jag är väldigt ringrostig, jag slutade i princip att rida helt för mer än 25 år sedan...

 

3. aug, 2019

Betäckningssäsongen börjar gå mot sitt slut, och hittills har vi bara fått två ston dräktiga. Både Courtney och Christie är dräktiga med Emir.

14. jun, 2019

I morse fick vå årets andra och sista föl, då fölade Lotus. Det blev ett brunt stoföl och nu återstår namnfrågan - skall hon få heta Heidi eller Hafina? Far till fölungen är Emir.

6. jun, 2019

Det märks att jag inte uppdaterar hemsidan med nyheter, det är mer än två månader sedan Miclas Claudia Schiffer - helsyster med Miclas Agatha Christie (e.Miclas Activ u.Silverlea Busy Lizzie ue.Silverlea Flash Harry) flyttade hit. Ett jättetrevligt och välmeriterat sto som det skall bli jätteroligt att ha i avel. I år betäcker vi fem ston, alla med Emir: Hembys Lotus, Lady Jane, Miclas Courtney Love, Miclas Agatha Christie och Miclas Claudia Schiffer. 

Den 3 juni föddes årets första föl, ett stoföl e.Dimmans Emir u.Miclas Agatha Christie. Döm om min förvåning när det visade sig att hon är rödskimmel, jag hade varken förväntat mig ett fuxanlag eller ett konstantskimmelanlag hos Christie. Christie har tydligen konstantskimmel som grundfärg, men det har inte varit synligt då hon även är avblekbar skimmel. Sen tidigare har jag anat att Claudia är född konstantskimmel utifrån hur jag minns henne som föl och unghäst, se bilden till vänster där det är Claudia närmast kameran. De två andra stona som också bär på båda skimmelanlagen är Nirwana och Peggys dotter Dimmans Priscilla, båda efter Miclas Curt Cobain. Claudia och Christie är helsystrar med Miclas Curt Cobain RNF 154 som också bar på båda skimmelanlagen, han var skimmel född mörkbrunskimmel. 

Jag tror att även Christies föl bär på båda skimmelanlagen och kommer att bleka av och bli vit som sin mor. Eftersom jag är så nyfiken har jag inte ro att vänta och se, utan jag har skickat in tagel för DNA-analys för att undersöka om hon även bär på anlaget för avblekbar skimmel.