Det händer här...

23. aug, 2020

Mycket riktigt blev sista fölungen för i år en hingstunge:

  • DIMMANS SULTAN f.8 juli e.Dimmans Emir u.Miclas Claudia Schiffer ue.Miclas Activ. New Forest, mörkfux.

Sultan är verkligen "lillebror", sista fölet för i år och enda hingstfölet efter fyra stoföl i år. Jag har tidigare haft åtta föl efter Emir: Dylan f.2014 (död), Elsa f.2017, Anastasia och Heidi (f.2019) samt Athina, Carly Simon, Hafnia och Lili Marleen (2020). Kanske är lille Sultan dessutom det allra sista fölet efter Emir eftersom han har visat sig vara bärare av PSSM1 och får inte användas i avel. Tio av Emirs avkommor är nu dna-testade för PSSM1, åtta stycken av dem är fria (n/n): Anastasia, Heidi, Athina, Carly, Hafnia, Lili, Sultan och Jillan Jasper; två är bärare (n/P1): Dimmans Day Tripper och Rans Jack O'Lantern.

Tre ston har betäckts i år - tre ston är dräktiga:

  • Miclas Agatha Christie ~ Polsbury Pessoa (New Forest) - Beräknad fölning 7 juni
  • Miclas Courtney Love ~ Converse All Star (Svensk Ridponny) - Beräknad fölning 20 juni
  • Lady Jane ~ Polsbury Pessoa (New Forest) - Beräknad fölning 3 juli

Även treåriga Dimmans Lady Madonna är dräktig med Polsbury Pessoa, Madonna är utlånad för avel under 2020/2021.

21. jun, 2020

Jag är verkligen dålig på att uppdatera den här hemsidan om vad som händer på gården. Jag är desto flitigare på Facebook där jag varje jag lägger ut både nya och gamla bilder, samt skriver en del  om både bilderna och annat.

Givetvis händer det saker hela tiden, och under våren/försommaren har det fötts fem föl på gården,  det är fyra egna och ett inackorderad sto som har fölat. Extra roligt och mycket oväntat har samtliga ston fått stoföl, så det blir en riktig tjej-liga här i sommar.

De föl som har fötts här i år är:

  • DIMMANS ATHINA f.2 juni e.Dimmans Emir u.Miclas Agatha Christie ue.Miclas Activ. New Forest, skimmel född rödskimmel (ja, hon bär på båda skimmelanlagen, precis som sin mor och som sin helsyster Anastasia som föddes förra året).
  • DIMMANS LILI MARLEEN f.3 juni e.Dimmans Emir u. Lady Jane  ue.Kantjes Ronaldo.  New Forest, brun.
  • DIMMANS HAFNIA f.3 juni e.Dimmans Emir u.Hembys Lotus ue.Miclas Activ. New Forest, brun.
  • DIMMANS CARLY SIMON f.9 juni e.Dimmans Emir u.Miclas Courtney Love ue.Lipton 779 (SWB). Svensk Ridponny, korsning SWB/NF, brun.
  • SOFISTIKATED BLUE LAGOON "LUNA" e.Monty u.Linsa Virgin Blue ue.Menai Christopher. Luna kan både registreras som Welsh Partbred och/eller Svensk Ridponny. Hon är gulbrun.

Nu väntar vi på att sista stoet för i år, MICLAS CLAUDIA SCHIFFER e.Miclas Activ u.Silverlea Busy Lizzie ue.Silverlea Flash Harry skall föla. Även hon är dräktig med Emir. Jag gissar på att det blir ett hingstföl.... 😉

 

 

 

15. dec, 2019

Visst händer det saker här även om jag inte är så flitig med att uppdatera sidan... Under hösten har jag sålt 2-åriga Elsa till Ulrika Harsem i Grythyttan, där hon nu är stallkamrat med bl a Lady Janes dotterdotter Miclas Marie Claire (f.2009 e.Kantjes Umberto u.Miclas Camelia ue.Meonbury Peter Rabbit). Ulrika är mycket nöjd med Elsa, det är så roligt att få små meddelanden och uppdateringar hur det går! Även 4-åriga Queenie har "flyttat hemifrån", hon bor nu i Göteborg och är utlånad till min kusin Babbs och hon rida av Babbs dotter Maya. Förhoppningsvis får vi se dem på tävlingsbanorna framöver,  planerna är långsiktiga.

På tävlingsbanorna har det blivit ett mellanår, åtminstone då det gäller mina egna hästar. Decideria drabbades av en griffelbensfraktur i våras och det blev en långvarig vila. Emir har inte heller kommit ut så mycket på banorna under 2019 som det var planerat, där har det mest handlat om smittor i stallet, anläggningen där han står uppställd drabbades tyvärr av kvarka i somras, och Emir själv drabbades i våras av luftvägsproblem orsakat av Strept.zooepidemicus. Vi hoppas på ett friskt och skadefritt år 2020! De ser båda mycket fina ut på träning och de få starter de gjort under senhösten.

Tyvärr har jag inte hittat  någon ryttare till Eros, och eftersom han inte alls var tillfreds med en pensionärstillvaro som enbart bestod i att gå i hagen och drälla, så har jag bitit ihop och börjat rida honom själv. I skrivande stund har jag bara ridit honom tre gånger, det är läskigt och kul på samma gång Jag hoppas att vi kommer igång "på riktigt", vi får väl se - jag är väldigt ringrostig, jag slutade i princip att rida helt för mer än 25 år sedan...

 

3. aug, 2019

Betäckningssäsongen börjar gå mot sitt slut, och hittills har vi bara fått två ston dräktiga. Både Courtney och Christie är dräktiga med Emir.

14. jun, 2019

I morse fick vå årets andra och sista föl, då fölade Lotus. Det blev ett brunt stoföl och nu återstår namnfrågan - skall hon få heta Heidi eller Hafina? Far till fölungen är Emir.