29. sep, 2018

Fler framgångar för Queenie

Treåriga Dimmans Little Queenie f.2015 e.Dimmans Eros u.Lady Jane ue.Kantjes Ronaldo har haft flera fina framgångar under sensommaren. Hon belönades med avelsdiplom 89888=41p vid sommarpremieringingen på Bollerup den 18 augusti, där utsågs hon även till reserv Best in Show bland de hästar som visades under dagen.

Den 1 september var det både treårstest och utställning på Bollerup och Queenie tilldelades hopputmärkelse och gångartsutmärkelse med 40p exteriört, 978 på gångarterna och 8-8 på löshoppningen. Vid utställningen samma dag guldbelönades hon ytterligare en gång och utsågs till Bäst i rasen bland ca femton NF-ponnyer - hon slog bland annat Emir och flera andra ponnyer som tidigare blivit högt belönade i utställningsringen.

Vid ungponnychampionatsfinalen för treåringar som avgjordes i Vetlanda den 22 - 23 september deltog Queenie både i hopp- och gångartsfinalen. Tyvärr var startfältet inte så stort, i hoppningen var det bara tre deltagande ponnyer i kat D. Queenie tilldelades poängen 8,5 - 9 - 8,5 = 8,67 (galopp - teknik och förmåga - temperament) vilket blev en andraplats efter segrande ridponnyhingsten Ängvaktarns Precious som belönades med 9 - 9 - 9. På söndagen vad det dags för gångartsfinalen och även om Queenie hade lite väl bråttom i samtliga moment hon genomförde, så belönades hon med poängen 8,5 - 8 - 8,5 (skritt - trav - galopp). Totalpoängen 8,33 delade hon med ytterligare ett par ponnyer och då poängraden var identisk med New Foresthingsten Torpalyckans Checkpoint så blev det domaren som fick avgöra vilken ponny han ville se som tredjeplats. Valet föll på Checkpoint, och Queenie slutade på en fjärde plats (med exakt samma poäng som trean) av nio ponnyer.

Nu vilar Queenie och sen väntar inridning. Vi söker därefter en ryttare för samarbete under många år, så att Queenie kan få möjlighet att komma ut på tävlingsbanorna med de högsta klasserna som mål - det är där hon hör hemma.

Den fina bilden på Queenie från ungponnyfinalen har Pernilla Hägg tagit.