13. jun, 2021

Föl 2021

Nu är årets två föl födda, båda efter Polsbury Pessoa RNF 226. Först ut var Miclas Agatha Christie som fick ett hingstföl den 3 juni, han är med stor sannolikhet rödskimmel och han har fått namnet DIMMANS AMADEUS. Idag, den 13 juni föddes stofölet DIMMANS LADY IN RED, mor är Lady Jane och årets föl är hennes 16:e. Hon fick två hingstföl I Holland innan hon exporterades och nu har hon fått 14 föl i Sverige, nio stoföl och fem stoföl. Hon har även kastat ett hingstföl sent i en av dräktigheterna. Jag har kvar hennes döttrar Dimmans Little Queenie (f. 2015 e.Dimmans Eros), Dimmans Lady Madonna (f. 2017 e. Dimmans Eros) och Dimmans Lili Marleen (f.2020 e.Dimmans Emir).

Lady Jane har även fått ett barnbarn i år, Dimmans Lady Madonna fick den 11 maj ett svart hingstföl efter Polsbury Pessoa. Fölet heter Madonnas Devil och jag kommer inte stå som uppfödare till honom eftersom Madonna är utlånad för avel.

Inte heller i år har vi någon betäckande hingst hemma, Miclas Claudia Schiffer är betäckt med Polsbury Pessoa och Miclas Courtney Love är seminerad med ridponnyhingsten Converse All Star. Courtney seminerades med honom redan förra året,  blev dräktig, men hon var tyvärr tom vid kontrollen på 90 dagar. Christie och Lady Jane kommer med stor sannolikhet att betäckas om i år, men jag har inte bestämt vilka hingstar jag skall använda till dem.