Det händer här...

18. aug, 2018

Idag har det varit traditionell sommarpremiering på Bollerup. Dimmans Little Queenie visades och belönades med 89888=41p och avelsdiplom. Hon gick även vidare till Best in Show-ringen där hon utsågs till reserv Best in Show. Queenie deltog även i en uppvisningsklass tillsammans med 14-åriga Yasmine som visade henne mycket väl. Yasmine fick mycket fina omdömen och lovord, hon tilldelades 33 av 35p och hon har nu gått vidare till semifinal bland Young Handlers.

6. aug, 2018

Nu börjar äntligen dräktighetetna droppa in, idag har vi kollat Christie och Courtney. Courtney var tyvärr tom, men Christie är dräktig med Emir. Vi kollade även Lady Jane i fredags och klämningen av den ena äggblåsan har lyckats - nu är hon dräktig med ett foster, det är så roligt! Extra roligt är det förresten att både Christie och Lady Jane är beräknade till samma dag, 2 juni 2019.

30. jul, 2018

Idag dräktighetsundersöktes Lady Jane, visst var hon dräktig men tyvärr med tvillingar. Nu har veterinären gjort ett försök att klämma den ena, det blir en ny koll på fredag. 

29. jul, 2018

Min älskade Denitha har fått somna in efter att ha drabbats av svår kolik. 

Allra bästa, finaste, klokaste Denitha, min hjärtehäst

Dimmans Denitha RNF 187-S
f. 21 april 1993 ~ 24 juli 2018

Jag är så glad över att jag har kvar hennes vackra, kloka dotter Decideria, och att även Dessi har i Decibelle lämnat en mycket bra dotter som kan föra Denithas arv vidare.

29. jul, 2018

En tung sommar går mot sitt slut, för ett tag sedan fick vi ett mycket tråkigt besked, Dimmans Eros RNF 182 kan inte länge betraktas som fertil eftersom han har mindre än 10% normala spermier. Eftersom inget sto har blivit dräktigt med honom i år så gjorde vi en fertilitetsundersökning av honom och provsvaren kom för ett par veckor sedan.

Jag är förtvivlad, det var inte så här det skulle bli; han är bara 20 år, men orsaken bedöms ändå vara åldersskäl - även om årets värme inte kan uteslutas siom bidragande orsak. Nu har vi flyttat över "hans" ston till andra hingstar, och jag tackar verkligen de hingsthållare som tagit emot dessa fina, välmeriterade och välstammade ston trots att det började bli sent på säsongen. Jag är också tacksam över stoägarna som varit oerhört förstående, även om de är lika ledsna som vad vi är.

Vi hoppas nu att de som har en Eros-avkomma satsar på att sätta dem i avel i framtiden, det finns t ex bara tre söner som kan vara aktuella för att visas fram för avelsvärdering: min egen Dimmans Helios som är född i år samt Jillan Jericho och IM Elliot Gold, båda födda 2017. Övriga är redan valacker, korsningar, har otillåten färg för New Forest-stamboken (isabell), för stora vita tecken eller är exporterade. 

Själv står jag med fyra ston som inte är dräktiga, de är nu ombetäckta med vår andra hingst Dimmans Emir RNF 208, nu är det bara att hålla tummarna för att även vi får några föl nästa år. Ytterligare två av Eros ston har bytt till Emir. Han går på fribetäckning och det har fungerat mycket bra. I morgon skall vi dräktighetsundersöka första stoet från hans lilla "flock".