Svenskfödd ridponny av högsta kvalitet

vensk Ridponny, raskod 43
D-ponnysto, idag 144 cm i mkh.
Fux, stj, snp, vtfrff, vtvbf

e.Hollys Cerwin RP 175 (e.Veronas Gerswin - Bernstein) 
u.Pride Mandy B RP 1136 (e.Derano B - Stoatley Pride II)

Prestationsstam för ponnysporten, främst dressyr, men har de bästa förutsättningarna att prestera även i andra grenar. Hon tilldelades gångartsutmärkelse på treårstest, skritt 8, trav 9 och galopp 8. Exteriör 40p, 88789.

Cementa är snygg och korrekt. Vaken och alert med bra rörelser. Löshoppar med god teknik och spänst. Hon är vänlig, snäll och väluppfostrad. Cementa är riden i alla gångarter.

Fadern Hollys Cerwin har höga meriter i dressyr upp till ELIT/Nationell klass, han är även tävlad internationellt. Cerwin är inte tävlad i hoppning, men har fina resultat från bruksprovet där han tilldelades hela 10-9-9-9 på den uppsuttna hoppningen. Cerwin hoppade även 9-10 vid sitt 3-årstest. Cerwin vann ponny-küren i dressyr i Friends Arena 2017.

Modern Pride Mandy B är ett ELIT-premierat diplomsto som lämnat tre godkända hingstar: Rubin's Pride Ma-gic RP 159, Brännornas Mozart RNF 167 och Brännornas Rigoletto RP 168. Speciellt bör sonen Brännornas Rigoletto nämnas, han låg i topp vid ungponnychampionatet i dressyr som 5-åring och i hoppning som 6-åring. Rigolettos resultat från bruksprovet 2012 finns att se i bilden ovan. Rigoletto är även godkänd för avel i Danmark.

Morfar Derano B vann tyska Bundeschampionaten i hoppning som 6-åring, men är främst känd som en dressyrponny av högsta klass: två SM-guld i dressyr, ett NM-guld, ett NM-silver samt ett NM guld tillsammans med det svenska laget. 
Derano B var en mycket stark förärvare av sportponnyer, och en stark linjebildare i den tyska ridponnyaveln, med många framstående dressyrponnyer och godkända hingstar efter sig. Han har bland annat lämnat son, sonson och sonsonson som tagit medaljer vid EM i dressyr.

Mormodern Matilda RP 1045, ELIT-premierat diplomsto, lämnade sju döttrar varav sex av dem tilldelats avelsdiplom som treåringar - ett svårslaget rekord.

Cementa säljes av uppfödaren.

En riktigt bra individ för dig som vill investera i en mycket bra ponny för att tävla eller avla för prestation i framtiden. 
Med sin förärvningssäkra härstamning har hon bästa förutsättningar att infria de förväntningar man kan tänkas ha på henne. 

Fler bilder och filmklipp kan skickas via sms till den som är intresserad.
Länk till Blå basen http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=416907

Det finns även en halvsyster, f.2015, fux med stora vita tecken, kat C, e.Luxus CML 1246 (SWB) u.Pride Mandy B till salu.

Kontakta ägaren:

Gunilla Sjöö, Skurup  

 

 

Telefon

0708-52 12 55 

 

 

E-post

gunilla.sjoo61@gmail.com