Svenskfödd ridponny efter Luxus CML

Svensk Ridponny, raskod 43, gula papper, sto, idag 134 cm i mkh.
Kommer eventuellt förbli C-ponny.
Fux, gmg bls, vtul, vtvfrf, vthbf

e.Luxus CML 1246 (SWB) (e.Florencio I – Bolero – Pajazzo)
u.Pride Mandy B RP 1136 (e.Derano B - Stoatley Pride II)

Prestationsstam för ponnysporten, främst dressyr, men har mycket goda förutsättningar att prestera även i andra grenar.

Fadern Luxus CML är en SWB-hingst som tävlar medelsvår dressyr. Han tilldelades 9 på skritt, 8 på trav och 8 på galopp; samt 9 av de båda testryttarna då han gjorde sitt bruksprov 2012. Vid kvalitetsbedömning erhöll han 9:or på samtliga gångarter samt på temperamentet under gångartsprovet under ryttare. Stofamiljen som Luxus stammar från har lämnat flera hästar med gångartsdiplom och en syster till Luxus CML tävlar svår dressyr. Luxus är AB-premierad och prestationsklass **. Läs mer om och se bilder på Luxus CML här http://www.luxuscml.com/

Modern Pride Mandy B är ett ELIT-premierat diplomsto som lämnat tre godkända hingstar: Rubin's Pride Ma-gic RP 159, Brännornas Mozart RNF 167 och Brännornas Rigoletto RP 168. Speciellt bör sonen Brännornas Rigoletto nämnas, han låg i topp vid ungponnychampionatet i dressyr som 5-åring och i hoppning som 6-åring. Rigolettos resultat från bruksprovet 2012 finns att se i bilden ovan. Rigoletto är även godkänd för avel i Danmark.

Morfar Derano B vann tyska Bundeschampionaten i hoppning som 6-åring, men är främst känd som en dressyrponny av högsta klass: två SM-guld i dressyr, ett NM-guld, ett NM-silver samt ett NM guld tillsammans med det svenska laget.
Derano B var en mycket stark förärvare av sportponnyer, och en stark linjebildare i den tyska ridponnyaveln, med många framstående dressyrponnyer och godkända hingstar efter sig. Han har bland annat lämnat son, sonson och sonsonson som tagit medaljer vid EM i dressyr.

Mormodern Matilda RP 1045, ELIT-premierat diplomsto, lämnade sju döttrar varav sex av dem tilldelats avelsdiplom som treåringar - ett svårslaget rekord.

Delux är en snygg ponny som har rörelser med takt och balans. Hon löshoppar med god teknik och spänst.
Ej visad. Säljes av uppfödaren.

En riktigt bra individ för dig som vill investera i en mycket bra ponny för att tävla eller avla för prestation i framtiden.
Med sin förärvningssäkra härstamning har hon bästa förutsättningar att infria de förväntningar man kan tänkas ha på henne.

Fler bilder och filmklipp kan skickas via sms till den som är intresserad.
Länk till Blå basen http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=468510

Det finns även en halvsyster, f.2014, fux, kat D (idag 144 cm) e.Hollys Cerwin (Svensk Ridponny) u.Pride Mandy B till salu. Se annan annons.

Kontakta ägaren

Gunilla Sjöö, Skurup, södra Skåne

Telefon 0708-52 12 55

E-post gunilla.sjoo61@gmail.com