Dimmans Helios
Foto från juni 2019

Dimmans Helios - För närvarande EJ till salu

Charmig unghingst, New Forest med en härstamning som så gott som lovar att han blir en framtida tävlingsponny för de högsta klasserna i hoppning. Han är efter välmeriterade Dimmans Eros RNF 182 som gått ett EM, fyra NM och 20 SM i hoppning och fälttävlan, med medaljer från samtliga internationella mästerskap han deltagit i. Modern Hembys Lotus har själv placeringar upp till nationell LA, och hon har även lämnat tävlingsponnyn Hembys Ronaldo som bland annat tagit silver vid NM i hoppning, guld vid lag-SM (i samma lag som Helios far Eros) och ca 1600 livstidspoäng i hoppning. Morfar är säkre prestationsförärvaren Miclas Activ RNF 100. 

Helios är mycket välutvecklad och maskulin, han är välbenad och rättställd och han rör sig taktmässigt och energiskt i skritt och trav. Galoppen är välbalanserad och vägvinnande. Han är hanterad för sin ålder, han är väl uppfödd och har gått tillsammans med en större grupp hästar under hela sitt liv. Han är cool och orädd, samtidigt energisk, alert och vaken. Han beräknas bli 145+ i mankhöjd.

Helios säljes gärna (men det är inget krav) till någon som har för avsikt att visa fram honom vid avelsvärdering, han är en av endast TRE stamboksberättigade unghingstar som finns kvar efter Dimmans Eros. Eros fick endast knappt 40 avkommor, och övriga söner till honom är korsningar, kastrerade, avlidna, exporterade eller så har de en ej tillåten färg eller icke tillåtna vita tecken utifrån New Forest-stambokens rasvisa krav. 

Pris 32 000 + moms = 40 000 SEK

Länk till Blå Basen: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=494283

Dimmans Helios
Juni 2019

DIMMANS HELIOS f.20 april 2018
e. Dimmans Eros RNF 182
u.Hembys Lotus RNF 2410
ue. Miclas Activ RNF 100
Halvbror till NM-medaljören Hembys Ronaldo.
Bild från 1 september 2018.