Dimmans Elsa
Maj 2019

Dimmans Elsa

Planerar du att starta New Forest-avel och vill ha en stabil grund att stå på för kommande generationer - eller vill du ha en ponny som har goda förutsättningar att bli en riktigt bra tävlingsponny? Då skall du satsa på kvalitet från början.

Dimmans Elsa är ett ungt sto som har Dimmans Elmia - ett av Sveriges mest förärvningssäkra New Forest-ston, både som farmor och mormorsmor. Elmia är ett ELIT-premierat diplomsto som lämnat fem godkända hingstar, Dimmans Eros RNF 182, Dimmans Elton RNF 198, Dimmans Emir RNF 208, Dimmans Edward (exp. Holland) och Dimmans Electron (exp.Holland, Prestatie dekhengst). Elmias son Dimmans Eros är synnerligen välmeriterad från tävlingsbanorna med bland annat lag-brons vid EM i fälttävlan, individuellt guld och silver vid NM i hoppning, lag-guld och - silver vid NM i hoppning, individuellt brons och en fjärdeplacering NM i fälttävlan, lag-silver vid NM i fälttävlan, individuellt guld vid SM i fälttävlan, 2 x lag-guld SM i hoppning mm mm. Hennes mor Dimmans Echo är ett diplomsto 41p och mormodern Dimmans Electra är helsyster med Eros.

Fadern Dimmans Emir RNF 208 har startat msvB hoppning, han vann ungponnychampionatet som treåring med 9 - 9,5 - 10, han tilldelades hopputmärkelse på både treårstest (9 - 9) samt kvalitetsbedömning (9 - 10) och han är flerfaldigt guldbelönad. Han har än så länge bara ett fåtal avkommor, de äldsta avkommorna är fyra år 2019. En av avkommorna, Ekhamras Kanel (valack f.2015) är flerfaldigt guldbelönad på utställning och dottern Bellatrix har utsetts till "Bästa föl" på Svenska New Forestföreningens Riksutställning.

Elsa har en mycket god rastyp, hon är välutvecklad, välbenad och rör sig lätt och balanserat i samtliga gångarter. Hon är hanterad för sin ålder, mycket snäll och vänlig, välvilligt inställd till allt vi gjort hittills, orädd och verkligen trevlig.

Pris 27 200 + moms = 34 000 SEK 

Nej, mina unghästar är inte billigast. Vill du bara ha en billig häst får du söka vidare.

Länk till Blå Basen: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=465242

Dimmans Elsa - TILL SALU
Foto från februari 2019.

Dimmans Elsa, november 2018.

Dimmans Elsa
Foto från julafton 2018.