Sultan, 11 veckor gammal den 23 september 2020.

Dimmans Sultan - TILL SALU

New Forest, född 8 juli 2010, hingst, mörkfux 

e.Dimmans Emir u.Miclas Claudia Schiffer ue.Miclas Activ

Dimmans Sultan är en käck ponny med härlig uppsyn och gott självförtroende, han har goda förutsättningar att bli en riktigt bra tävlingsponny utifrån härstamning och syskonens meriter. Jag bedömer även att han är ett hingstämne utifrån exteriör, rörelser och härstamning, och jag säljer honom gärna till någon som har möjlighet att behålla honom som hingst och visa fram honom vid avelsvärdering i framtiden. Min bedömning idag är att han kommer att bli en C-ponny, men det finns en risk / chans att han blir B-ponny som vuxen. 

Sultan har en mycket god rastyp, han är elegant, välproportionerlig, välbenad och rör sig lätt, energiskt, balanserat och taktmässigt i samtliga gångarter. Han är hanterad för sin ålder. 

Sultan är dna-testad för PSSM1 med resultatet n/n. Han är alltså INTE bärare av PSSM1. 

Fadern Dimmans Emir RNF 208 har startat msvB hoppning, han vann ungponnychampionatet i hoppning som treåring med 9 - 9,5 - 10, han tilldelades hopputmärkelse på både treårstest (9 - 9) samt kvalitetsbedömning (9 - 10) och han är flerfaldigt guldbelönad. Emir har än så länge bara ett fåtal unga avkommor och de ser mycket lovande ut. Sonen Matildelunds Jolly Rocket RNF 224 godkändes för avel och utsågs till bästa treåriga hingst vid avelsvärderingen 2019,  dottern Magic Blue Uniqua har belönats med 88888=40p på sommarpremiering, sonen Ekhamras Kanel är flerfaldigt guldbelönad på utställning och dottern Bellatrix har utsetts till "Bästa föl" på Svenska New Forestföreningens Riksutställning. Dimmans Emir är efter högt tävningsmeriterade (EM, NM, SM) och ELIT-premierade Jolly Roger RNF 109.

Modern Miclas Claudia Schiffer RNF 2489 har placeringar i msvA hoppning, placeringar i Baltic cup (internationell klass) och hon har deltagit i flera SM i hoppning. Morfar till Sultan är säkre prestationsförärvaren Miclas Activ RNF 100 och mormor Silverlea Busy Lizzie RNF 2032 lämnade flera mycket framstående tävlingsponnyer i hoppning, bland annat Miclas Courtney Love (msvA, NM-silver i lag, SM-brons, seger i Prins Carl Philips pris mm), Miclas Curt Cobain RNF 154 (msvA, placerad 7:a SM hoppning) och ytterligare flera avkommor som "bara" har placeringar upp till nationell LA och msvB, t ex Miclas Agatha Christie och Miclas Clint Eastwood.

Pris 22 000 + moms = 27 500 SEK

Länk till Blå Basen: http://www.blabasen.se/sh/SokHast?a=visa_hast&id=528705