Mer om Dimmans Echo

Dimmans Echo föddes 2011, hon var Electras första föl och ganska snart fick hon smeknamnet Klappis. Jag vet inte riktigt var namnet kom från, det måste varit barnen som började kalla henne det för att hon var så snäll, vänlig och helt enkelt - klappig.... Klappis blir bra på alla bilder, hennes vänlighet riktigt lyser igenom och det är väldigt svårt att välja bland alla fina foton.

Som treåring flyttade Klappis upp till en av mina barndomsvänner i Sörmland för att förberedas inför treårstest och premiering. På sommarpremieringen 2014 tilldelades hon avelsdiplom med 98888=41p och hon gjorde även ett fint treårstest. På hösten flyttade hon hem igen, men redan i början av 2015 åkte hon åter upp till Sörmland för att ridas och gå kvalitetsbedömning på hösten. Tyvärr drabbades hon som nybliven femåring 2016 av en ful hovbensfraktur och planerna om ungponnychampionat mm grusades. Istället så betäcktes hon för att under dräktighet och digivning få möjlighet till en lång konvalescens. Hon inseminerades med Emir, och det blev faktiskt det allra dyraste fölet jag någonsin tillverkat även om jag inte behövde betala någon språngavgift och levandefölavgift i och med att jag ägde både Emir och Klappis (och dessutom har jag fött upp båda två).
 
Förresten, jag vill knappt tänka på det, men sammanlagt efter utgifterna för licens, CEM/EVA-tester, tappning och transport till och från seminstationen för Emir - till alla utgifter för Klappis som bland annat innefattade transport-, veterinär-, uppstallning och stationsavgift till seminstationen så drog kostnaderna iväg... Det blev som det blev eftersom Emir bara fick ett enda sto det året. Ja, ibland funderar man verkligen på vad man håller på med - men man skall göra det man tror på och det var det klart värt!!
 
Resultatet blev mycket bra, Dimmans Elsa föddes 2017 och hon är den enda av mina uppfödningar där Elmia återkommer i härstamningen på både fädernet och mödernet. När Elsa var avvand åkte Klappis upp till Sörmland igen och där är hon fortfarande. Hon tävlar lätta klasser i hoppning och dressyr och skall så småningom komma hem och gå som avelssto i framtiden.